Nebojte se rybí polévky

Rybí polévka, pokrm milovaný i zatracovaný. V převážné většině našich českých domácností však tato lahůdka nesmí chybět alespoň jednou v roce, tedy o Vánocích. Její chuť je naprosto jedinečná a neopakovatelná, vyžaduje plné soustředění při přípravě. Řada začínajících kuchařek se její přípravy mnohdy obává a raději požádají maminku, aby jí navařila více, aby měly i pro svou rodinu. Je to však obava zbytečná, zejména máte-li k dispozici informace z letáku Albert.

Pár nezbytností

Jelikož je to tradiční staročeský pokrm, není zapotřebí pražádných „exotických“ ingrediencí, kdy jen pouhý jejich seznam může od přípravy jídla odradit. Stačí jen kapří hlavy, které Vám zbudou z přípravy obalovaného kapra a dále jen trocha tradiční zeleniny, jako je celer, mrkev, cibule a petržel. Nejsnáze se dozvíte, kdy je nejlépe tyto suroviny zakoupit z letáku Albert. Kromě zmíněné zeleniny nesmí chybět ani charakteristické koření, kterým je muškátový oříšek.